Dubrovački muzeji

 

Slikovnica "U vremeplovu Republike"

„U vremeplovu Republike“ druga je knjiga izdanja „Iz Pavlinoga i Đivovog vremeplova“. Ovoga puta vremeplovom putujemo u bogatu povijest Dubrovačke Republike s nizom naoko nepovezanih kronoloških događaja, koji su Tebi više ili manje poznati. No oni su jako zanimljivi i iznimno važni za život i opstanak Republike.

Nakon putovanja vremeplovom, dođi posjetiti Dubrovačke muzeje! Sigurno ćeš prepoznati puno detalja, s kojima ćeš se upoznati čitajući ovu slikovnicu.

Naši Pavle i Đivo, svaki na svoj osebujan način, kazuju nam svoju stranu priče. Čija je priča vjerodostojnija, procijeni sam. No kada pročitaš i objektivnu povijesnu istinu koja se nalazi izvan njihovih dijaloga, iz svega ćeš izvući ponešto zanimljivo.

Lukavi miš Vuko, predstavnik životinja iz Konavala, kojega je Pavle donijela sa sobom u Grad ne znajući da je skriven u konavoskoj torbici pokraj komada sira iz »uja«, razmažena mačka Cvijeta, koja se voli kititi preko mjere, zastupnica pučanskih životinja, i zamantrani kučak Ruđer, zastupnik »plemenitih« životinja, imaju, pak, svoje viđenje svake od novonastalih situacija u kojima su se Grad i Republika nalazili tijekom stoljećâ, i vjerni su pratitelji Điva i Pavle, bilo da se nalaze u Gradu, u Konavlima, na širem području Republike ili u nekim drugim dalekim zemljama. Pridruži im se i Ti!

Autorica slikovnice i stručnog dijela teksta: Aleksandra Piteša Orešković
Autor dijaloga: dr. sc. Ivo Orešković
Ilustracije: Robert Kralj

S predstavljanja: