Dubrovački muzeji

 
19.10.2021. | Arheološki muzej

Viši kustos Dubrovačkih muzeja Domagoj Perkić izabran za potpredsjednika Hrvatskog arheološkog društva

Voditelj Arheološkog muzeja Dubrovačkih muzeja viši kustos dr.sc. Domagoj Perkić, izabran je za potpredsjednika Hrvatskog arheološkog društva. Za novu – staru predsjednicu izabrana je dr. sc. Jacqueline Balen, a za drugog potpredsjednika dr. sc. Hrvoje Potrebica.

11.10.2021. | Kulturno - povijesni muzej

Viktorija Žuvela položila stručni ispit za zvanje kustosice

Kustosica - pripravnica Kulturno - povijesnog muzeja Viktorija Žuvela položila je stručni ispit za zvanje kustosice

4.10.2021. | Etnografski muzej

Dokumentarni film Dubrovačkih muzeja “Skloništa sjećanja”

Povodom 30. obljetnice općeg oružanog napada Jugoslavenske narodne armije te rezervista i dobrovoljaca iz Crne Gore i istočne Hercegovine na dubrovačko područje, Dubrovački muzeji su 4. listopada 2021.u žitnici „Rupe“ predstavili dokumentarni film „Skloništa sjećanja“ autora višeg kustosa Dubrovačkih muzeja Ivice Kipre i dr. sc. Ane Prohaske Vlahinić.

30.9.2021. | Etnografski muzej

Produžena izložba „Hrvatsko djevojačko ruho u Bosni i Hercegovini i hrvatskim manjinskim zajednicama u Europi“

Izložba „Hrvatsko djevojačko ruho u Bosni i Hercegovini i hrvatskim manjinskim zajednicama u Europi“ autora dr.sc.o. Zvonka Martića koja je prošlog tjedna otvorena u žitnici „Rupe“, produžena je do nedjelje 17. listopada 2021.

24.9.2021. | Etnografski muzej

Održan stručno – znanstveni skup „Tradicijska odjeća hrvatskih manjinskih zajednica i većinskih naroda jugoistočne Europe“

Stručno - znanstvenim skupom „Tradicijska odjeća hrvatskih manjinskih zajednica i većinskih naroda jugoistočne Europe“ održanim u petak, 24. rujna u žitnici „Rupe“ završen je istoimeni projekt kojeg su, povodom 70. obljetnice osnutka Hrvatske matice iseljenika, organizirali Hrvatska matica iseljenika – podružnica Dubrovnik i Dubrovački muzeji, uz potporu Udruge za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“. 

23.9.2021. | Etnografski muzej

Otvorena izložba „Hrvatsko djevojačko ruho u Bosni i Hercegovini i hrvatskim manjinskim zajednicama u Europi“

Na izložbi je predstavljena građa iz etnografske zbirke Samostana i duhovnog centra „Karmel sv. Ilije“ na Buškom jezeru u okolici Tomislavgrada, koja je utemeljena s ciljem prikupljanja i čuvanja nošnji, nakita, čipke, građe o običajima, napjevima i plesovima Hrvata u Bosni i Hercegovini. Izložba je multimedijalnog karaktera te, pored video i fotografskog materijala, prezentira djevojačke nošnje i nakit. 

← Starije