Snage su udružili Dubrovački muzeji, Dubrovački simfonijski orkestar i Umjetnička galerija Dubrovnik

Kultura u điru u znaku šaha

Kultura ponovno đirava Gradom, a program u petak, 11. rujna koji se održao u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik bio je u znaku šaha.

Ovoga puta, pri stvaranju programa za sve uzraste, svoje su snage udružili Dubrovački muzeji, Dubrovački simfonijski orkestar i Umjetnička galerija Dubrovnik.

Program je započeo u 16:30 sati stručnim vodstvom Jelene Tamindžija, kustosice UGD kroz izložbu „Dijalozi-moderna i suvremena umjetnost iz zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik“, a posjetitelji su imali priliku upoznati se s izborom djela iz bogate muzejske zbirke UGD.
 

U organizaciji Dubrovačkih muzeja, povodom 70. obljetnice održavanja devete šahovske olimpijade, na taraci Umjetničke galerije Dubrovnik za djecu je organizirana šahovska simultanka sa šahistom Tonkom Marunčićem, ujedno i autorom izložbe „Turnir nacija: IX. šahovska olimpijada u Dubrovniku 1950.“ Za vrijeme šahovske simultanke, Anvar Turdyev, vrsni šahist i zamjenik koncert majstora Dubrovačkog simfonijskog, sa zainteresiranim građanima zaigrao je partiju šaha.
 

Na likovnoj radionica za djecu „Šah mat“ dječica su uz vodstvo muzejske pedagoginje UGD, Ivone Šimunović izrađivala veliku šahovsku ploču i trodimenzionalne figure u atriju Umjetničke galerije Dubrovnik, a potom si na toj šahovskoj ploči i zaigrali šah.

Partneri u projektu Kultura u điru su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, ustanove u kulturi te gradski kotari/mjesni odbori.

Građani su pozvani da se i na ovom događanju drže preporučenih epidemioloških mjera i da održavaju međusobni razmak.

12.9.2020.