• Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno
  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno

Kako Vam možemo pomoći?

Predavanje Ivice Kipre "Ovo meso pečeno, pričekajmo veselo!"

24.4.2024.

Dubrovački muzeji sudjeluju na prvom izdanju festivala tradicionalne gastronomije "Župski pjat" koji se od 25. do 28. travnja održava u Župi dubrovačkoj.

Voditelj našeg Etnografskog muzeja Ivica Kipre u petak, 26. travnja u Restoranu Portun Srebreno  održat će zanimljivo predavanje "Ovo meso pečeno, pričekajmo veselo!" (Mesna jela u tradicijskom kalendaru Župe dubrovačke).

Ivica Kipre u svom predavanju obradit će ulogu i upotrebu mesa u tradicijskoj gastronomiji Župe dubrovačke slijedeći ciklus godišnjih i životnih običaja. Kroz izlaganje se obrađuje i pučka terminologija, nazivi, recepti kao i društveno-kulturni kontekst pripreme i konzumacije takvih danas već pomalo zaboravljenih jela. Specifičnosti tradicijske gastronomije Župe dubrovačke stavljaju se u suodnos s onima iz Dubrovačkog primorja i Konavala te se na taj način otkrivaju njihove sličnosti i razlike.

Početak je u 19 sati, a ulaz slobodan.

Postanite naš korisnik!

Budite u tijeku s događanjima i novostima u muzeju.