Dubrovački muzeji

 
18.12.2012.

Ljubav zna što joj je činiti

„Ljubav zna što joj je činiti – Imoćani u obrani i oslobađanju hrvatskog juga 1991. – 1995.“ naziv je izložbe Dubrovačkih muzeja – Muzeja suvremene povijesti koja je, unatoč vrlo lošim vremenskim uvjetima, u utorak ujutro otvorena u prepunoj tvrđavi Imperijal na Srđu.

6.12.2012.

Kustosi Dubrovačkih muzeja održali prigodno predavanje o Domovinskom ratu

Posjetitelji su uz stručnu pratnju mogli razgledati i dvije izložbe Muzeja suvremene povijesti Dubrovačkih muzeja pod nazivima „Dubrovnik u Domovinskom ratu 1991.-1995.“ te „Dani pobjede“.

23.10.2012.

Potrebno je revidirati status Južnog bojišta!

Skup je organizirao Muzej suvremene povijesti Dubrovačkih muzeja, u suorganizaciji s Hrvatskim memorijalno-dokumentacijskim centrom Domovinskog rata i Udrugom gardijskih brigada Republike Hrvatske, a pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije i župana Nikole Dobroslavića

22.10.2012.

Obilježena veličanstvena pobjeda hrvatskih branitelja

„Dani pobjede: oslobađanje hrvatskog juga 1992.“ naziv je izložbe i istoimenog stručnog skupa koji su, u sklopu  proslave 20. godišnjice oslobođenja šireg dubrovačkog područja, u ponedjeljak (22. listopada) ujutro pred brojnom publikom otvoreni u dodatnom krilu tvrđave Imperijal na Srđu.

16.5.2012.

Otvara se velika izložba Dubrovačkih muzeja posvećena Svetomu Vlahu

U realizaciju izložbe su uključena četiri muzeja u sastavu Dubrovačkih muzeja (Arheološki, Kulturno-povijesni, Pomorski i Etnografski)te istaknuti znanstvenici koji su angažirani kao vanjski suradnici.

← StarijeNovije →