Dubrovački muzeji

 

Ulaznice

ORGANIZIRANI POSJET (10 osoba i više)

Cijena ulaznica od 110 kn za grupe (10+osoba) i 50 kn za učenike i studente obuhvaća:

  • Dubrovačke muzeje (Kulturno-povijesni muzej u Kneževu dvoru, Pomorski muzej u tvrđavi sv. Ivan, Etnografski muzej u žitnici Rupe, izložbe Arheološkog muzeja u tvrđavi Revelin)
  • Dom Marina Držića
  • Umjetničku galeriju Dubrovnik
  • Prirodoslovni muzej
  • Galeriju Dulčić-Masle-Pulitika
  • Atelijer Pulitika

Jedinstvena ulaznica u muzejsko-galerijske ustanove kojima je osnivač Grad Dubrovnik te vrijedi 7 dana od dana prvog posjeta jednoj od nabrojenih ustanova.

 

Od 1. siječnja 2021. Dubrovački muzeji (Kulturno – povijesni, Pomorski i Etnografski muzej) uveli su nove cijene ulaznica za grupne posjete (10 osoba i više) koje će iznositi 70 kuna za jedan, 80 kuna za dva i 90 kuna za tri muzeja. Ulaznica za učenike i studente za jedan muzej iznosit će 40 kuna, a za dva, odnosno tri muzeja 50 kuna.

Vaučer Dubrovačkih muzeja vrijedi samo za Kulturno-povijesni muzej u Kneževu dvoru, Pomorski muzej u tvrđavi sv. Ivan, Etnografski muzej u žitnici Rupe te izložbe Arheološkog muzeja u tvrđavi Revelin.

Svi žitelji Dubrovačko-neretvanske županije te djeca mlađa od 12 godina ostvaruju pravo besplatnog posjeta svim muzejima, te stalnim i povremenim izložbama Dubrovačkih muzeja.

Vodiči turističkih grupa ostvaruju pravo na besplatan posjet svim muzejima i izložbama.

 

U Pomorskom i Etnografskom muzeju te uz posebne mjere i u Kulturno - povijesnom muzeju u Kneževu dvoru, omogućen je ulazak grupa do 35 osoba. 

Pri obilasku Kneževa dvora, ukoliko grupa broji 35 osoba može se zadržavati samo u sudnici i atriju te ne može obilaziti polukat. Na katu će se za istu grupu konopima zatvoriti knežev kabinet, jer se radi o prostoru koji je premalen da bi se u njemu poštovale važeće epidemiološke mjere. Ukoliko grupa želi obići polukat i kabinet, može brojati najviše 30 osoba.

Ostale mjere koje se provode u Dubrovačkim muzejima u cilju prevencije širenja zaraze virusom COVID-19 u muzejskim prostorima, prilikom grupnih posjeta (10 osoba i više) i dalje ostaju iste:

1.  Dan prije dolaska grupe potrebno je najaviti točan broj osoba i vrijeme planiranog posjeta najkasnije do 15 sati na e-mail: marketing@dumus.hr

2.  Grupa može brojati najviše 35 osoba pridržavajući se gore navedenih pravila

4.  U Kulturno-povijesnom muzeju istovremeno mogu biti najviše 3 grupe, a u Pomorskom i Etnografskom muzeju naviše 2 grupe

3.  Ulaz nove grupe omogućen je svakih pola sata

4.  Smjer kretanja u Kulturno-povijesnom muzeju je kroz blagajnu, sudnicu, zatvore te uz glavne barokne skale do prvog kata, nakon kojeg se unutarnjim stubištem vraćate u atrij te na polukat. Izlaz je omogućen kroz muzejsku prodavaonicu.

5.  U Kulturno – povijesnom, Pomorskom i Etnografskom muzeju naši djelatnici će usmjeravati kretanje grupa i individualaca, stoga Vas molimo za razumijevanje i strpljenje u slučaju da morate pričekati svoj red

 

Pri ulasku u Muzeje potrebno je:

- Dezinficirati ruke na ulazu u muzej

- Nositi zaštitne maske za lice u zatvorenim prostorima

- Održavati prostorni razmak od 2 metra s drugim posjetiteljima i našim djelatnicima

- Ne dirati muzejske eksponate niti površine na kojima su izloženi.