Dubrovački muzeji

 
19.3.2020.

U pripremi katalog svetačkih medaljica i križeva

I dok smo zatvoreni za posjetitelje, naši kustosi vrijedno rade na novim projektima. Arheolog dr. sc. Domagoj Perkić priprema katalog svetačkih medaljica i križeva iz fundusa Arehološkog muzeja.

8.11.2019.

Kukova peć u Brsečinama korištena tijekom 7 tisuća godina!

Špilja Kukova peć iznad Brsečina povremeno je korištena tijekom 7 tisuća godina! Rezultati su to dosadašnjih arheoloških istraživanja koja je tijekom 2017. i 2019. godine proveo Arheološki muzej Dubrovačkih muzeja pod vodstvom dr. sc. Domagoja Perkića i u suradnji s speleolozima Speleološkog kluba „Ursus spelaeus“ iz Karlovca.

25.10.2019.

Domagoju Perkiću uručena godišnja nagrada Hrvatskog muzejskog društva

Kustos Dubrovački muzeja dr. sc. Domagoj Perkić dobio je godišnju nagradu Hrvatskog muzejskog društva za provedeni istraživački rad koji je rezultirao izložbom! Perkić je nagrađen za izložbu „Gradine, gomile i špilje: zapadno dubrovačko područje“ koja je bila postavljena u dubrovačkoj žitnici “Rupe” od 3. prosinca 2018. do 15. ožujka 2019. godine, a nagradu su na svečanoj dodjeli u Muzeju Mimara preuzeli autor i ravnateljica Dubrovačkih muzeja Pavica Vilać. Peta je to nagrada struke dodijeljena Dubrovačkim muzejima u posljednjih 7 godina!

4.10.2019.

Stećci i drugi kasnosrednjovjekovni nadgrobni spomenici

„Stećci i drugi kasnosrednjovjekovni nadgrobni spomenici zapadnoga dubrovačkog područja“ autora dr. sc. Domagoja Perkića novo je vrijedno izdanje Dubrovačkih muzeja. Katalog je posvećen Zdenku Žeravici, preminulom kustosu Arheološkog muzeja Dubrovačkih muzeja, koji je vodio projekte obrade kasnosrednjovjekovnih kamenih nadgrobnjaka na području Župe dubrovačke i Konavala.

28.8.2019.

Zambratija – prapovijesni šivani brod

U okviru međumuzejske suradnje Dubrovačkih muzeja i Arheološkog muzeja Istre iz Pule, u petak, 30. kolovoza u 20 sati u žitnici “Rupe” bit će otvorena izložba “Zambratija – prapovijesni šivani brod”.

← StarijeNovije →