Dubrovački muzeji

 
20.7.2021. | Kulturno - povijesni muzej

Miho Pracat i znamenita legenda o gušterici

Uz ime Miha Pracata vezana je znamenita legenda o gušterici. Naime, nakon dva gubitka brodovlja na moru, Pracat se našao ispred očeve kuće na rodnom Lopudu. Promatrajući zelenu guštericu kako se uspinje uza zid i dva puta pada da bi se tek treći put popela, Miho je uvidio što je upornost te se i sam po treći put otisnuo na more kako bi okušao sreću. I uspio je!

15.7.2021. | Arheološki muzej

Otvorena izložba „Motivi na stećcima dubrovačkog područja“ autora dr.sc. Domagoja Perkića

U organizaciji Dubrovačke baštine i Dubrovačkih muzeja, izložba „Motivi na stećcima dubrovačkog područja“ autora višeg kustosa Arheološkog muzeja dr.sc. Domagoja Perkića otvorena je u srijedu, 14. srpnja 2021. u četvrtoj lađi Lazareta. 

13.7.2021. | Arheološki muzej

U Lazaretima se otvara izložba „Motivi na stećcima dubrovačkog područja“ autora dr.sc. Domagoja Perkića

U organizaciji Dubrovačke baštine i Dubrovačkih muzeja, u srijedu 14. srpnja 2021. u 21 sat u četvrtoj lađi Lazareta bit će otvorena izložba „Motivi na stećcima dubrovačkog područja“ autora višeg kustosa Arheološkog muzeja dr.sc. Domagoja Perkića.

9.7.2021. | Etnografski muzej

Izložba “Skriveno blago Makedonije – Ljepota koja ne poznaje granice“ gostuje u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

U sklopu 55. Međunarodne smotre folklora Zagreb, izložba Dubrovačkih muzeja “Skriveno blago Makedonije – Ljepota koja ne poznaje granice“ autorice Branke Hajdić otvorena je u četvrtak, 8. srpnja 2021. u Galeriji Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu, gdje gostuje do 1. kolovoza. 

4.7.2021. | Pomorski muzej

Matrikula hrvatskog slikara Vlaha Bukovca

Među važnijim primjercima pomorskih knjižica iz fundusa Pomorskog muzeja je ona poznatoga hrvatskog slikara Vlaha Bukovca (1855.–1922.) iz 1871. godine, kada se kao petnaestogodišnjak uputio na svoje prvo putovanje kao pomorac.

19.6.2021. | Kulturno - povijesni muzej

U Kneževu dvoru predstavljena zbirka priča za djecu Dragutina Rucnera "Djedove priče unucima"

U organizaciji festivala „Ana u Gradu“, Dubrovačkih muzeja i obitelji Rucner u subotu, 19. lipnja u Kneževu dvoru održana je promocija zbirke priča za djecu „Djedove priče unucima“ autora Dragutina Rucnera  (1910. - 1996.).  Riječ je o poznatom hrvatskom ornitologu i glazbeniku te djedu violončelistice Ane Rucner. 
 
← Starije